2014. október 8., szerda

Végjáték - vasárnap eldől Füzesabony jövője

Vasárnap eldől.  Így vagy úgy, ide vagy oda, de eldől, hogy az itt élők mit akarnak és hogyan akarnak élni. Eldől a város jövője.

Lehet hogy ezt túlzásnak érzi az olvasó. Meggyőződésem hogy nem túlzás. Miért ? A válasz egyszerű. Négy éve, amikor a lokálpatrióta önkormányzatot és polgármestert óriási mocskolódó kampányt követően, a saját zsebüket féltő kártevők hatékony közreműködésével megbuktatták, 800 milliónyi fejlesztési pénz, kiegyensúlyozott városi gazdálkodás és kidolgozott nagyszerű tervek maradtak itt.  Ha a tehetségtelen és kontár Gulyás csak annyit tesz, hogy  befejezi ezeket a terveket, a megkezdett beruházásokat, mára Füzesabony lenne a legvonzóbb hely a környéken, munkahelyeket és munkalehetőségeket teremtve. Nem ez történt. A pénz  eltünt, nyom nélkül.  A terveket elsüllyesztették, Árpilla osztotta az észt és fesztiválozott, miközben munkalehetőség sem teremtődött. A PIKOPACK vezérigazgatója minapi interjújában olyan siralmas képet fest a városról, hogy aki ide akart költözni, az is meggondolja.  Ez Gulyás, Wenczel , ez az ÖFE. No meg a paktumtársak, Balsai, Kádas, Bíró és támogatóik.  Mert közös munka volt ez, a lenyúlás kollaborációja.  Ezért nem települt ide  semmi.  És ha valaki azt gondolja, hogy nincs tétje a vasárnapi választásnak, akkor gondolja mindezt végig. 

Igérni mindenki tud, garancia kell a fejlődésre! - hirdeti Laminé Antal Éva kampányszlogene. És igaza van. A JOBBIK lelkes de teljesen tapasztalatlan és valljuk be kissé egyedi látásmódú csapata tiszteletre méltóan kampányolt, de üres frázisokon kívül, nagy általánosságokon kívül nem sikerült megjelölnie egyetlen olyan célt sem, amihez megfelelő eszközöket tudna felvonultatni. Igen, a személyekre gondolok, akik azért mégiscsak  dönteni fognak. 

Az ÖFE  már bizonyított. Ők azok, akik lenyúlták, elherdálták és eltüntették a város 800 milliós vagyonát. Ők azok, akik szerint a kampány az a mocskolódás, a politika az a hazudozás. Eladták saját emberüket, önérdekből és a számonkéréstől való félelmükben  folytatták a paktumot  és most reszketnek, mi lesz ha nem választják be őket. És mi lesz,ha a paktumtárs nem tartja az alkut, pedig ők mikindent megtettek. A tolvaj mindig fél, tartja a mondás. És ők nagyon félnek. Bizonyára van miért, de a kérdés nem ez. A kérdés az, hogy Ön, kedves választó rábízza e a város következő öt évét erre a hiteltelen, levitézlett, hazug és korrupt bandára?  Nincs polgármesterjelöltjük, lavírozni, élősködni akarnak. 

A botrányokkal terhet úgynevezett fidesz csak a pénzre megy. Ugynevezett, hiszen mi jobban szeretjük valódi nevüket a fideszdszt, és úgynevezett, mivel ezek az arcok sehol sem voltak eddig, nemhogy a fidesznél. Leginkább azt hallottuk egyes mai jelöltjüktől. hogy miért kárso a fidesz és mennyiire útálja. Ma ő a jelölt. Nem titkoltan és kampányujságjukban (Tüske ) nyiltan hirdetve a pénzre mennek.  Láttuk ezt akkor, amikor megjelentették kampány kiadványaikat és látjuk most is, ha kimegyünk az utcára és mellbe vág a rettenetesen sok plakátjuk. Rettenetesen sok pénz az, amit a kampányba fektettek. És mint jó vállalkozók, ki is szeretnék venni a befektetésüket. Buta mód már meghirdették , ki mit kap, lesz új tehetséges jegyzőnk is, tudjuk ki kapja az önkormányzati megrendeléseket , ki lesz a kivitelező ,  de búcsút mondhatunk a Lőtérnek is, hiszen azt nyíltan kiárusították az egyik jelölt barátnőjének.  Gulyás legalább 800 milliót tüntetett el,  ki tudja az ifjú titánok  szeme min akadt meg a Lőtéren kívül. Kecskére káposztát?  Örülhetünk, hogy az ingyenes HPV-oltást ők ingyenessé teszik!( http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/16375/ingyenes-lesz-a-hpv-elleni-vedooltas ) Tapsikoljuk  vagy nevessünk ezen a bárgyúságon? Gyerekek, hazudtok és kinevetnek miatta.  Kampány, van nevessünk. Vagy októberben kínálgatnak naposkacsát????? És nem érzik hogy kínos és nevetséges?   Most komolyan?  Hisz még jelöltjük sincs, még azt sem tudtak kiállítani.  De ezek akarnak egy várost irányítani?  Szomorú. 

Ígérni mindenki tud, lássuk mi a helyzet a Lokálpatriótáknál?  Bárhogyan is nézem, a leghatékonyabban ők tudnák a várost menedzselni az elkövetkező öt évben. Polgármesterük, Laminé Antal Éva  tapasztalt. Az a négy éves, rágalmakon alapuló meghurcolás, amit át kellett élnie, nem törte meg, sőt fokozta az elszántságát. Tapasztalatai igazolják hogy képes nehéz helyzetekben is helytállni, polgármestersége négy éve pedig az elmúlt húsz év legsikeresebb városfejlesztő időszaka. Ha őt választják újra polgármesternek, a város gyarapodni fog, nem pusztul le mint Gulyás alatt. A legfontosabb hogy neki tapasztalt csapata van, elkötelezett emberek, önkormányzati tapasztalattal. Nem a lopásban, az elherdálásban, hanem a városfejlesztésben és irányításban tapasztalt csapata. Úgy vélem, a város jövője szempontjából a Lokálpatrióták a legjobb választás.  

Félre értés ne essék. Valamennyi  csoportban fel tudunk fedezni értékes embereket. Emberileg a legtöbbjük értékes, a maga területén kiváló ember, de a város vezetéséhez, irányításához és a fejlődéshez ez kevés. A polgármesternek határozott vezérnek is kell egyben lennie, a képviselőknek pedig  elkötelezett, a város javát szolgálni akaró embereknek. Akiket nem egyéni érdekük, hanem a közösség érdeke vezet és képesek csapatban dolgozni a közösségért. A kampány viszonylag simán telt el, a kisebb mocskolódások és nagyobb hazugságok egyes személyekhez köthetők, de őket mindenki ismeri. Persze madarat tolláról.... 

A választásnál intő példa kell hogy legyen a négy évvel ezelőtti 8-ak bandája, akik eladták magukat és a várost. Szemük előtt a lenyúlni szándékozott 800 millió lebegett és  a zsebük megtömése. A hitványság ahogyan viselkedtek és a következmények jól láthatóak, ha végigmegy a városon az ide látogató.  Ez a 8-ak igazi bűne. Nem a Laminé ellen elkövetett árulás, nem a mocskolódás. Az a legnagyobb bűnük, hogy miattuk szakadt meg a fejlődés, miattuk juthatott hatalomra a tehetségtelen és kontár Gulyás és miattuk tudták eltüntetni a város vagyonát, 800 milliót.  Ez megbocsáthatatlan. 
Csak bízni lehet abban, hogyha a szavazófülkében Kádas, Balsai vagy Sipos mellé akarja tenni az ikszet, eszébe jut Önnek, kedves szavazópolgár mindez. Eszébe jut és soha, de soha nem szavaz ilyen méltatlan emberekre, akik belehazudnak az ön szemébe.  

Szóval végjáték. Bárhogy szavazzon is a város polgársága,  úgy lesz. És olyan lesz a város jövője, amiért senkit nem okolhat, csak saját magát. Azt kapja a város amit megérdemel. Akár jót, akár rosszat. 

Egyet kell értenem a Lokálpatrióták szlogenjével: Ígérni mindenki tud, garancia kell a fejlődésre.  És bárhonnan nézem ez a garancia csak Laminé és a Lokálptrióták. 

23 megjegyzés:

  1. A Sipos-Wenczel-Gulyás társaságnak semmi sem volt drága a győzelemért. Persze nem ők fizettek- bennünket fizettettek!
    Ott van például Pusztaszikszó. Lehet, hogy emlékeznek még rá, mekkora vízmizéria volt 2010-ben. A vállalkozók bejelentették, hogy elzárják a vízcsapot az ottlakók elől, mert eladnak mindent. nem adják tovább a vizet, oldja meg Laminé ahogy akarja, de azonnal.
    Aztán nyertek Gulyásék. Odáig jutott a vízmizéria, hogy az ott lakókkal vízóra aknákat csináltattak, házanként 50 ezer forintért. nem kevés pénz ez, és a szikszóiak nem gazdag emberek.
    Megcsinálták a vízóra aknákat, aztán minden feledésbe merült.
    Hihetetlen? Igen. Nem adtak el semmit, senkit nem érdekel, hogy jön-e a kútból a víz, vagy sem. Minden maradt a régiben.
    Semmi nem volt az egész, csak kampányfogás. A cél, hogy 15-20 szavazattal kevesebbet kapjon Laminé.
    Ez igazán megért családonként 50 ezer forintot!
    Pláne, hogy nem Wenczelnek, meg Siposnak kellett fizetni!

    VálaszTörlés
  2. Jólértesültoktóber 08, 2014

    Biztos forrásból tudom, hogy a Jobbiknál elszakadt a cérna és visszavágnak. Péntek este "atomcsapást" mérnek mindenkire aki beléjük állt eddig.
    Természetesen az éj leple alatt, impresszum nélküli szórólapon.
    Kapni fog mindenki Árpillától Orojánig, így hallottam.
    Kiteregetik Gondosék és Molnár Ricsi pályázatos ügyeit,Veres Attila és a lőtér ügy részleteit, stb. Nagy Csabáról egy egész oldal lesz benne.
    Szerintem Csabika nem fogja megköszönni, de legalább lesz min csámcsogni a népnek!
    Szerintem ebbe már nincs beleszólása az ittenieknek, ez Mirkóczki és Vona utasítására történik.
    Megelégelték a helyiek mérsékelt hozzáállását és jön az "atomcsapás"!
    Alig várom, mozizok!

    VálaszTörlés
  3. Szeritem a mocsokáradatnak még nics vége.Nagyon várom, hogy árpilla és a szövetségesei mivel rukkolnak még elő!Nagy valószínűséggel megpróbálják Laminét és a Lokálpatriótákat ekézni!Remélhetőleg minden amit másra zúdítanak, rájuk hull vissza.Ezek tiszta hülyének nézik az abonyiakat,ilyem négy év után van képük ,a leköszönő nyolcból, hétnek újraindúlni!Vérlázító pofátlanság, ezek tényleg elhiszik,hogy sikeresek voltak, vagy minket néznek hatökörnek!?!?!?

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsi lennék , miből jelentet meg kéthetente a fűtesszakértő , mocskolódó lapokat? Ezt is mi fizetjük,igaz-e Árpilla?Csurran -csöppen az 500 misiből mi?!

    VálaszTörlés
  5. pártokon kívülioktóber 09, 2014

    Árpilla már az összes mocskot elmondta a szennykrónikáiban, De meg lennék lepve , ha nem maradt volna még valami ami eszébe jutna a Lokálpatriótákkal szemben. No de, van még valaki Füzesabonyban aki hisz ennek a hazug szófosó adat gyüjtgető és hamisító szófosónak? Aki betemette a tanuszodát,50 milliót, akinek az első dolga az volt, hogy kirugtak vagy15 embert, és felvettek 20 havert,rokont ÖFÉST? Erre mentek el a havi 10 milliók ugye?? Jut eszembe' hol tart a leszázalékolás ügyben a bünvádi eljárás árpilla ellen? Tudja valaki? Ezeket várnám a pénteken vagy szombaton? megjelenő Főfelelős Főszerkesztő, Főfűtésszakértő, Fő ÖFE Elnök szennykrónikájának külön extra, csak itt csak most csak neked árpilla különkiadásában. Amúgy meg mindegy is, úgy se olvasnám el. Ezt se!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért kellett elvenni a temetési segélyt, meg a karácsonyi nyugdíjas pénzt, mert kellett a zseton a haveroknak.
      Nehogy már a famíliának ne legyen kalácsra való. Lenyúltak, elvettek mindent, amit lehet.
      Tévedés ne essék: a mi pénzünket nyúlták le, nekünk lett ettől kevesebb!
      Takarodjon ez az álszent rabló banda!

      Törlés
  6. Márkus mondja:

    "születésemtől fogva Füzesabonyban élek":
    csak azt felejtette elmondani, hogy beköltözött Egerbe!

    "legfontosabb jövőnk szempontjából, hogy gyermekeink oktatása a leghatékonyabb legyen":
    úgy, hogy a gyerekét Egerbe járatja iskolába. Igazi példamutató képviselő jelölt. Bor iszik és vizet prédikál. Ez az igazi képmutatás. Csak az a fránya pénzért ne kellene ennyit hazudozni....

    "azt a munkát folytathatom, ami a hobbim egyben" :
    a pénzlenyúlást? a tanodával, meg az úgymond egészségfejlesztő programokkal, meg az ÖFE fesztivállal? Mennyit is, 10-20 millió? annyit sikerült ellopni?

    Hajrá Robi! Hajrá Robi! Hajrá Robi!

    VálaszTörlés
  7. Füzesabonyi Választópolgárok!Feltűnt-e valakinek,hogy 3 képviselőjelölt nem élt a VTV-ben a bemutatkozás lehetőségével? Sipos Attila, Juhász József, Kulcsár István még annyira sem tisztelte meg a FÜZESABONYI VÁLASZTÓPOLGÁROKAT,hogy 2 percben szóljon hozzájuk.Nincs mondanivalójuk? Akkor miért szeretnének képviselők lenni??? Wenczel Árpád pedig a "vaskos dossziéjából " húzott elő néhány lapot és abból olvasott fel részleteket.Ciki volt látni a lobogtatott lapokat és hallgatni a zavart felolvasást!

    VálaszTörlés
  8. Kádas Imre az annyira független képviselőjelölt közölte a TV előtt ülő választópolgárokkal,hogy jelenleg 300 millió Ft körüli összeg van a város kasszájában.Csak arról nem szólt,hogy a közel 500 millió Ft hová tűnt el 4 év alatt? 500 millió nagyon sok pénz! Rodolfót magasan felülmúlták az eltüntetési bűvész-mutatványukkal.Füzesabony ezt érdemelte???????

    VálaszTörlés
  9. Tüsi Csabiék a HPV oltással kampányolnak. Erre mit olvasok? http://tudnodkell.info/meglepo-vallomast-tett-a-hpv-vedooltas-vezeto-kutatoja/#
    Ha mindent így fognak csinálni akkor jajj nekünk. Persze, nem fognak, mert nem jutnak oda...

    VálaszTörlés
  10. A fidesz már nincs. Ezeknek semmi köze hozzá.

    VálaszTörlés
  11. Wenczel jobban tenné ha befogná és elszámolna a pénzzel.

    VálaszTörlés
  12. Ma jön Vona. Ezt a fideszdszt egy vezető politikus sem támogatja, nem is érdekli. Csak a botrány van körülöttük.

    VálaszTörlés
  13. Anyukájukat oltsák!

    VálaszTörlés
  14. Ha Nagy Csaba fideszes, kommunista és cigány támogatással is elbukja, nagyobb leb@szás lesz mint amit Gondos kapott 4 éve. Érdekes lesz ez a választás. Kár, hogy az ellenfelek még 3 felé osztják a maradék választókat.

    VálaszTörlés
  15. A Fideszből tényleg hiányoznak a Fideszesek. A Jobbikból pedig a Jobbikosok. Mindkettő körül van pedig pár fajsúlyosabb ember. Kérdés, miért nem ők indulnak inkább? A cöfe pedig ránézésre is egy vicc. 4 év talán elég volt az abonyiaknak az ébredéshez és nem választanak megint, csak a saját zsebüket tömő kommunistákat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egy pár gondolatot szeretnék mondani.
      Bevallom – ebből a felhozatalból - nekem gondot jelent nyolc olyan képviselőt bejelölni, akire szívesen bíznám Városunkat. Persze lehet, hogy másoknak ez könnyedén megy...

      Törlés
  16. Sipos Attila lehet nem talált hihető indokot, hogy miért nem az elvtársai csapatában indul vasárnap, ezért nem méltatta ennyire sem a választókat. Pedig ő aztán régi hithű kommunista. Most lehet érzi, sokan fordultak el a komcsiktól, függetlenként meg jöhet szavazat máshonnan is. Én bízom benne, hogy Tóthné és Laminé között dől el és ők adják a képviselőket is.








    VálaszTörlés
  17. Ne csak Márkust szapuljátok, hogy Egerbe vitte elsős gyerekét. Gondosék, Molnár Richárd is Egerbe járatja. Ők majd aztán fejlesztik a helyi oktatást! Amúgy is a középiskolában is olyannal kampányoltak, ami nem is önkormányzati feladat. A KLIK hoz döntéseket a szakok indításáról, hát ezt egy katasztrófavédőnek nem kell tudni. Ja, hogy egy polgármesternek illene?

    VálaszTörlés
  18. Megnézve az öfe csapatot, nem tudom sírjak, vagy nevessek. Ha belegondolok, hogy bármelyik képviselő lehet, akkor előbbi. Innen is kiemelkedik a liberó Bánik Edu az Amerika buzi megnyilvánulásaival.Ez simán letérdepelne Obama elé. Persze az öfénél az ilyesmi nem kirívó eset...

    VálaszTörlés
  19. Sőt az oktatáspolitikus- tűzoltó Ragó Attila fia is Egerbe jár suliba! Azt viszont nem tudják, hogy kampányolni, választási filmet forgatni közoktatási intézményben nem lehet!

    VálaszTörlés
  20. Az egyik rokonunk a Radnóti úton lakik, és megkérdeztem tőle, hogy mostanában látta e Márkus Robiékat az anyukájánál. Hát nem . Márkus abból már több éve nem csinált titkot, hogy ők Egerbe akarnak költözni, itt hagyni ezt a porfészket ahonnan ő zsírosan meggazdagodott! A felesége édesanyját pedig ebbe belekeverni egyenesen gusztustalan, ha kell a családját is feláldozza a politika oltárán!
    GUSZTUSTALAN!
    Ebből is látszik, hogy ezeknek semmi sem drága, ha a pénzről van szó!

    VálaszTörlés
  21. Valóban nem tudnék én sem 8 alkalmas jelöltet kiválasztani. Ez megint a Sipos, Wenczel, Márkus félék szerencséje. De akkor is inkább jöjjenek új arcok. Ezeket úgysem könnyű alulmúlni.

    VálaszTörlés

Komment: