2014. június 2., hétfő

Válaszúton...

Pár hónap és ismét önkormányzati választások lesznek. Füzesabony válasz úthoz érkezett. Hogyan tovább ? Míg a parlamenti választások  alapvetően arról szólnak, hogy melyik politikai erővonal mentén köteleződjön el az ország, addig az önkormányzati választás sokkal inkább arról szól, hogy az itt élők hogyan szeretnének tovább élni, milyen lesz a környezet, az infrastruktúra, van e elgondolása a városvezetésnek arról, hogy hogyan fejlessze a várost.
Az elmúlt 25 év szemléletes példákat hozott. Jellemző, hogy  rendszerváltást követő 6 ciklusból 3-ban Ájtatos regnált. Ezek lehettek volna kiemelkedő, gazdasági fellendülést hozó időszakok is, azonban nem ez történt. Füzesabony legszomorúbb, legpangóbb időszaka volt ez.  Ájtatos igazolta, hogy hazug képmutatóként valódi tehetségtelen kontár. Ha párhuzamot lehet vonni, akkor az MSZP jelenlegi mélyrepülése hozható fel példának. A "kamarilla politikában" ( magyarán a sz@r keverésben) ügyes vezető csődbe viszi a rábízott szervezetet, mivel nincs koncepciója, nincs elérendő célja.  A hazug kontár Ájtatost ugyan ez jellemzi.  Pöffeszkedni a hatalomban, túlélni, lehetőleg következmények nélkül mutyizni. Hogy mi lesz a várossal? Kit érdekel? A legjellemzőbb példa az, ahogyan az előző önkormányzattól örökölt 800 milliót lenyúlta, elherdálta. Laminéék a semmiből tettek csodát, az ő munkájuk nélkül Abony poros koszfészekké silányult volna. Ájtatos bebizonyította, hogy nemcsak hogy nem csinált semmit, de még a pénz is eltűnt!  Ez kellett Abonynak, ez a hazug, mindent lenyúló lúzer, ez a kontár . Eszköztára, ha a pénzek eltüntetéséről van szó, kimeríthetetlen, de persze kellettek hozzá társak, Pillák.  Viszont van talán némi remény arra, hogy az emberek ha lassan is , de felismerik . Legutolsó példa a Kertbarátoké, akik felismerték, hogy fel- és kihasználják őket és volt erejük nemet mondani. Addig jár a korsó a kútra.... illetve a korsóslány amíg....

Szóval válaszútra ért Füzesabony.  A legfontosabb, hogy nincs már pénz, Ájtatos elmutyizta. És ez nem elég. A megkötött szerződések is gúzsba kötik a várost, elég itt pl. a fűtésszerelő Árpilla üzletére a "földhő"   lenyúlással. Milyen szerencse, hogy a naperőmű projekt megbukott !  Ájtatos nem csak a jelent tette tönkre Pillával karöltve, de a jövőt is !
Lesz dolga a következő vezetésnek. Először is kivizsgálni a lopásokat, a hűtlen és hanyag kezelést , mindazt amit ez az élősködő banda az elmúlt négy évben a város kárára elkövetett. Elég, ha csak a tanmedence 50 milliós károkozására gondolunk. Biznisz a FŰV Kft-ben, a földhőnél , az EU-s pályázatoknál , szinte mindenhol. Lesz munka.

Aki azt gondolja, hogy pártalapú szavazás kell, téved. Ha a városban működő pártok azt hiszik, hogy bárkit jelölnek polgármesternek, képviselőnek, az úgy is bejut, tévednek. Az elmúlt hónapok,  évek azt mutatják, hogy az abonyiak felébredtek. Nem fognak bizalmat szavazni újabb élősködőknek,  hazug ájtatosoknak, a város kifosztóinak.   Nem fog megismétlődni a négy évvel ezelőtti eset, amikor aljas rágalmakkal, mocskos kampánnyal bejuthat egy tehetségtelen kontár.
Persze lehet hogy tévedek. A mocskos kampányt már beígérte egy hozzászóló , a "nyolcak" díszes és undorító bandája hataloméhesen sorakozik. Úgy gondolom, az emberek nem fognak szavazni a jobbikot megtagadó jobbikosra,  a társait eláruló fideszdsz-esre,  a zsebén kívül mást nem ismerő "igazi jobboldalira". Persze lehet hogy tévedek.

És ha tévedek, akkor mi van ? Semmi. Jó van 'e Abanynak. Fejlődés? Minek 'a !  Eddig is jó vót, ez után is jó lesz 'a ! A mi Lacink ért hozzá, péz meg ú'ssincs !

Októberben meglátjuk....

27 megjegyzés:

  1. Ájtatos már unja az egészet. Csak a kezét, csak a zsebét ne nézzék!
    Lelépne már csendesen, mint megfáradt nyögdíjas.
    A szélsőségek beijedtek. Ök aztán nem! Közülük aztán senki! Hacsak nem az árulójuk... Majd azt tolják az élre.
    A legnagyobbak taktikáznak, sakkoznak. De előbb utóbb előkerül a nyúl a cilinderből. Akkor nézünk, majd csak nagyot. Olyan lesz, amilyen még nem volt!
    A régi elvbarátok pislognak. Várják a nagybudapesti csodát. Mindegy is, hogy kicsoda, csak a mi kutyánk kölyke legyen. De sehol egy tisztességes kutyakölyök.
    Öfenébe! Mi lesz így Abonyból?
    Nem tudni, csak annyi biztos, hogy se pénz, se posztó...

    VálaszTörlés
  2. Még most is felháborít az, hogy mennyi mocskot dobáltak Laminéra.

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsi vagyok a jelöltekre.Egy tippem már van: Wenczel biztos megint indul, kell a pénz neki...

    VálaszTörlés
  4. Én pártra biztos nem szavazok!

    VálaszTörlés
  5. Nem lesz itt normális jelölt, Laminé biztos nem indul pedig én rá szavaznék.

    VálaszTörlés
  6. Megint jön valami rablóbanda...

    VálaszTörlés
  7. Gulyás kell ide meg Wenczel. Visznek ezek mindent!DDD

    VálaszTörlés
  8. Ide jönnek a Miskolci cigányok is?
    Csak kérdezem?

    VálaszTörlés
  9. Ha esze lenne Abonynak, elzavarná ezt az egész bandát!

    VálaszTörlés
  10. Tényleg hova tünt a 800 millió? Tolvajok takarodjanak!

    VálaszTörlés
  11. kvasimódójúnius 03, 2014

    Gyerekek! Én a tökömet tenném a vasaló álá, ha az a sunyi Sipos nem indulna!

    VálaszTörlés
  12. Milyen cigányok? Nincs má itt elég! Mióta ezek vannak legalább háromszor annyi van mint a Laminé idejin! Akkor má én megyek el innen.

    VálaszTörlés
  13. Menyi a hiánya a FÜV KFT-nek? Mondja már meg a Felügyelő bizottság! Na? Menyi?

    VálaszTörlés
  14. Szerintem az abonyi emberek nem ostobák , mint ahogy azt ezek a megélhetési idióták hiszik. Bizom benne, hogy soha többet nem szavaznak egyre se ezek közül. Jöjjenek a városfejlesztő Laminéék vissza! Én is rájuk szavazok!

    VálaszTörlés
  15. Tegnap a FIDESZ telefonált hogy kit szeretnék polgármesternek. Ezek közül??????? SENKIT!
    Hogy tudtak már ilyen gyenge társaságot összehozni????

    VálaszTörlés
  16. Tegnap telefonáltak hogy válasszak polgármesterjelöltet.
    Én Bírót nyomtam, ő a leggyengébb! DDD

    VálaszTörlés
  17. Na kezdődik a kampány, jól írtad Cipo !
    Már telefonálgatnak hogy kire lehet szavazni. Azt se tudtam, kik ezek. Remélem lesz normális jelölt is mert a Laminét nem mondták. Pedig rá szavaznék!

    VálaszTörlés
  18. Csak lestem a telefonos neveket hallva. Bíró, aki együttműködik a komcsikkal meg elárulta Laminééket ? Sipos, aki MSZP-s és a fidesz szekerét tolja?
    Nagy Csaba meg valami Molnár Richárd ? Kik ezek?
    Tóthné a JOBBIK-os , aki csinos de Gulyás is megette.
    Na ha ez a polgármesteri kínálat el se megyek szavazni.
    Amúgy meg mennyibe kerülhet egy ilyen telefonos kérdezgetés? Százezrek? Erre van pénz ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy nem kevés.
      Lehet, hogy Bíró fizette?
      Miből is?

      Törlés
  19. Nincs értelme a vitának Füzesabonyban az egyetlen út a jobbik. Persze csak akkor, ha nem Balsai lesz a polgármesterjelöltjük, hanem Noémi. Elsöprő győzelmet arat az biztos, jelenleg a legnépszerűbb közszereplő a városban, mindenkivel együtt tud dolgozni, ha kell még Balsaival is, természetesen csak mezei képviselő szerepben tudom elképzelni Tamást.A jobbik többi képviselőjelöltje pedig lássuk be nem rúghat labdába Noémi mellett. Persze senkit nem akarok megsérteni, de ezt Ők is tudják. És persze ne feledkezzünk meg a Pistáról sem Ő se hülye gyerek, ahogy a trianoni megemlékezésen ma beszélt... ilyen vezető kellene a városnak ilyen férj jó segítség lehet a közéletben is. Aki ezt a párost le akarja járatni annak fel kell kötnie azt a bizonyos ruhadarabot. Nem féltem Őket bármilyen is lesz a kampány. Elnézést ha kissé elragadtattam magam, de ez sokunkból kikívánkozott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tóth Pista legyen a polgármester!
      Erős, egészséges férfiember.
      majd az ad az ellenzéknek!

      Törlés
  20. Szégyen hogy az Összetartozás napján se az önkormányzat se a FIDESZ nem képviselte magát és nem emlékezett !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gulyást már semmi se érdekli.
      Csak a pénz...

      Törlés
  21. Tegnap voltam a megemlékezésen.
    Hogy mennyire lepukkadt minden...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan, mint Gulyás, Wenczel, Sipos...
      Ezeknek erre fussa...

      Törlés
  22. A Trianon megemlékezésen csak a Jobbik, a KDNP meg a Lokálpatrióták vettek részt. A többieknek nem számít????

    VálaszTörlés
  23. Gulyás már csak nyugdíjas, vagy még polgármester? Nem látni sehol.
    A pedagógus napra se tolta el a képit!
    Akkor meg minek csinálják?

    VálaszTörlés

Komment: