2014. május 19., hétfő

Respects Kertbarátok !

Tényleg lehet hogy itt a vége. (?)
Az előző posztban írtam arról, hogy áll a bál az ÖFE fronton. Pilla és Laca mutyijait nem szívesen vállalja már fel senki, kiváltképpen azért, mivel jön az új választás októberben és kevés annak az esélye, hogy a mutyizó bagázsból bárki is labdába rúghasson. 
Laca már csak azon dolgozik, hogy olyan polgármester ( testület) kerüljön megválasztásra, aki  a lopásokat, visszaéléseket elnézi neki. Csak meg kell figyelni a  helyezkedést, a törleszkedést a hatalomhoz. A félelme tapintható.  A Fürkésző már többször megírta: a bűnös mindig fél.  Van miért ....

A Kertbarátokkal történt szakítás most következett be hangsúlyosan.  Lehet, hogy a Kertbarátok komolyan gondolták ( gondolják) a valódi civil  ( és egyébként szimpatikus) szerveződést, a kertművelés köré szerveződő  egyesületüket.  Lehet hogy ők így gondolták, de hogy a mi Lacánk és csatlósa Sanchó  biztosan nem úgy gondolták, az biztos. Mivel a Kertbarátok vezetői  az ÖFE tagjai is voltak , és az ŐFE szerepe - mondjuk így - kevéssé volt  pozitív a városra nézve, joggal hitték azt a város lakói, hogy a Kertbarátok az ÖFE fiókszerve.  A tevékenység, az Ájtatos melletti kampányuk és kiállásuk    megerősítették ezt a nézetet.
Aztán valami történt.  Minden bizonnyal a tagság kibővülésével többségbe kerültek azok a tisztességes emberek, akik  valóban kertbarátokként és nem politikai robotokként néztek magukra. A tavalyi év  közepére - végére a  konfliktus kiélesedett, a kertbarátok felismerték, hogy Laca és Pilla kihasználja,  gyakorlatilag hülyére veszi őket. Nem díjazták.  Mikor nyilvánvaló lett előttük, hogy csak fel akarják használni őket és belehajszolni egy csak nekik kellemetlen helyzetbe és pályázatba, úgy döntöttek , elég volt !  
Tanulságos volt olvasni a levelüket, amelyben  visszamondták a támogatást.  Kiolvasható belőle, hogy rádöbbentek, hogy Ájtatos és Pilla hazudozásai az ő lejáratásukat is szolgálja.  Bizonyára megdöbbentek és felháborodtak azon is , amikor mindenféle "árulóknak" , "szeszbarátoknak" pocskondiázták le őket .
 A legjellemzőbb rész talán ez: 
"2014. januárjától mindennaposak a különféle vádaskodások, rágalmazások, becsületünkbe gázolások. A Kertbarátkört „ szeszbarátoknak titulálják, szeszbarátok mutyi bulijaként emlegetik a pályázatot, sumákolással, mutyizással vádolnak benünket, feltételezik, hogy érdekeltségünk fűződik a rendezvényszervező céghez, a színpadfedést végző céghez, az ÖFÉ-ből kivált férgesebbjeiként emlegetik az egyesületünk alapító tagjait, zavarosnak nevezik a pályázatot, szeszbarátok bulizásokra ingyen buszt kapott az egyesület„ stb. Ezekről olvashatnak a Füzesabonyi Akropoliszon, a Füzesabonyi Fürkészőn, illetve a március 27-i önkormányzati ülésen is elhangzottak vádaskodások. (Érdemes visszanézni az ülés 50 percét, ahol a Kertbarátkört nem éppen a legkedvezőbb megjegyzésekkel illetik!)"

A felháborodásuk és a lépésük érthető. Nem akartak eszköz lenni, csupán dolgozni akartak és jól érezni magukat a hobbijuk művelőjeként. Fel sem tételezték , hogy Laca és Pilla csak kihasználja őket saját mutyijukhoz, mint ahogy az ÖFE is hitbizományukká vált .  Ők hittek nekik, mindaddig, amíg  ki nem nyílt a szemük.  Az a hangnem és az a mód, ahogy az ÖFE orgánumai nekiestek a Ketbarátoknak, visszataszító és alantas volt. Joggal háborodtak fel rajta nemcsak a  Kertbarátok, de mindenki aki aki olvasta. Újabb ízelítő abból, hogyan dolgozik a mi Lacánk és Sanchója. Mint már írtam, én nem szavaztam rájuk !

A Testületnek írt  levélből csak a Fürkészőre való utalást nem értem.  A Fürkésző nem "szeszbarátozta" le a Kertbarátokat, nem használtunk pejoratív és aljas megközelítést velük kapcsolatban, ellentétben az ÖFE orgánumával. Visszanézve a bejegyzéseket ebben az évben ( előző, témához kapcsolódó bejegyzésünket nem tekintve ) nem is írtunk a Kertbarátokról. A mutyira pedig az egész történet rávilágít. Hogy ebben a valódi kertbarátok nem kívántak részt venni, azt a levelük, illetve a támogatásról való lemondásuk igazolja. "Respects " nekik !  Ez valóban civil kurázsi !

Jót nevettem, amikor ma reggel kiderült, hogy az ÖFE fórumát a Facebookon  és az Akropolisz nevű mocskolódó blogjukat a mi Pillánk törölte.  Ez a részükről el van intézve.  Hazug ember - sánta kutya. 

A Fürkésző nagyra becsüli a  gerinces viselkedést. Sok sikert a Kertbarátoknak. 
"Ápoljuk kertjeinket!" 

36 megjegyzés:

  1. Igen Cipó Úr, októberben jön a helyi választás! Valami Lombeczkit emlegetnek itt a blogon, Ugyan ki az a Lombeczki? Én nem tudom, de biztos, hogy még hétezer abonyi se. Meg mi az hogy a vállalkozóknak jó? És a többi hétezer itt élőnek? Nagyon rossz ötletnek tartom! Komoly választópolgár csak arra szavaz akit ismer. Legalább is helyi választáson. Olyanokra akik már tettek,és tenni akarnak a városért! A város fejlődése, nem a lopás, hazudozás, mutyizás érdekli őket. Pásztor óta, itt még csak Laminé és szükebb csapata fejlesztette a várost! Persze az árulók nélkül! Jut eszembe, mi van azokkal? Ha jól tudom, Júdás egy száraz fára akasztotta fel magát, de letört az ág és kutyák martaléka lett? Ha Laminé és csapata indul, én rájuk szavazok és biztos vagyok benne, hogy sokan mások is! Lépten nyomon ezt hallani a városban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem téves infó! Ilyen hogy Lombeczki nem lakik Abonyban.

      Törlés
    2. Milyen Lombeczki?
      A tűzoltó gyereket emlegetik, az jó a komcsiknak is Sipos meg marad alpolgármester.A Fidesz-MSZP paktum működik.

      Törlés
    3. Na már csak Balsai meg Wenczel hiányzik és költözöm is el...

      Törlés
    4. Én Laminére szavazok meg a támogatóira ha indulnak. Ők nem loptak.

      Törlés
    5. Humor Haroldmájus 20, 2014

      Majd elindulnak a "nyolcak". Azok tudnak igazán kárt csinálni.
      Laca után nekünk már csak ez hiányzik.
      Ismeritek a viccet?
      A tanító néni kérdezi a gyerekeket, hogy melyik családnak mi hiányzik otthon. Egyiknek, hűtő, a másiknak autó stb. Kérdezi Mórickát is. Móricka azt mondja: "-Nekünk nem hiányzik semmi."
      De a tanító néni csak erősködik. Mire Móricka:
      "-Tegnap este apukám nagyon részegen jött haza. Wc-re akart menni, de véletlenül a szekrényajtót nyitotta ki és belehányt. Erre anyukám azt mondta: -Na, nekünk már csak ez hiányzott"

      Törlés
  2. Belháború ez a javából! Pedig semmi más nem történt, mint ami szokott. Laca és Pilla hozta a formáját. Hazudoztak, az orruknál fogva vezettek embereket, akik egyébként a támogatóik voltak. Amikor aztán borult a bili, ezek az emberek rájöttek, hogy megvezették őket, és semmi másról nem szól a történet, csak hogy dagadjon a Laca-Pilla zsebe, és legyen pénz a kampányra is, na akkor beintettek.
    De itt természetesen nincs vége. Ekkor beindult a rágalomhadjárat! Laca elmondta őket mindennek, a testületi ülésen mindenféle mutyi ügyet próbált rájuk húzni, éppen azért mert nem akartak mutyizni. Pilla meg mindezt megírta - mindenhol.Szennykrónika, mocskolódó blog, minden jöhet, csak az a lényeg, hogy lejárassák a kertbarátokat.
    Nem is tudom, hogy miért volt meglepő a módszer?
    Mindig ezt csinálták.
    Eddig az ellenfeleikkel, most meg a barátaikkal is.
    A támogatók is ilyesmire számíthatnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ÖFE megbukott mert harácsolt.Meg mert mindenki a komcsikkal azonosítja.
      A mocsok meg ömlött a Wenceléktől , a blogjukre néha feltévedtem, másból sem állt mit fikázásból. Most egymást szidják, összevesztek a koncon.

      Törlés
    2. Már egymást marják.

      Törlés
  3. Cipo! Nem kel a Kertbarátokat respektálni. Sipos elvitte őket, mert az ÖFE lejáratta magát és összekötötték a baloldallal.Az MSZP meg nem vonzó már senkinek, ezért Sipos, Balsai úgy gondolták hogymajd a Kertbarátok indítják őket mert a Balsai már nem JOBBIK-os. Kiegyeztek Hemannal meg Nyitraival a komcsik és közösen indulnaka FIDESZ meg a Kertbarátok. A komcsik összefogtak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A paktum megtestesítője a Csabi gyerek. A pártbizottságról.
      De nem számít, úgyis logóra szavaznak.
      Pilláról is elhitték, hogy jobb oldali, meg Tomiról is, hogy jobbikos.
      Itt még Lenin elvtársról is elhinnék, hogy fideszes.

      Törlés
    2. De kit indít a Jobbik?

      Törlés
  4. Jólérte sültmájus 20, 2014

    Én meg azt hallottam, hogy Füzesabonyban nem is lesz önkormányzati választás, mert olyan jól működik az önkormányzat, hogy elég lesz, ha a mostani alpolgármester irányítja továbbra is polgármester nélkül. Lesz egy, a kormányhivatalnál dolgozó doktornő, aki tanácsot fog neki adni, mert jól ismeri a helyi viszonyokat, és a mostani polgármesternek is, Atkárinak is és a Csabának is szokott tanácsot adni, meg egyébként is szerette volna Őt indítani a Fityisz, csak korábban nagyon vörös volt a vérvonala, ezért Ő csak a háttérből irányít.Ezen kívül lesz még egy másik tanácsadó, aki korábban a hivatalban kopaszodott meg, mielőtt összeszűrte a levet a doktornővel, de még mindig visszavágyik Abonyba, mert bosszút esküdött.Ők belülről fogják bomlasztani az önkormányzatot, mindaddig, míg oszlásnak nem indul és aztán visszakerülnek a hivatalba, kart karba öltve. Már alig várom az őszt.

    VálaszTörlés
  5. Nem hinném, hogy a Lombeczki úr nem lenne jó polgármester.
    Ha Gulyás úrnak és Nyitrai úrnak is megfelel, akkor Lombeczki egy konszenzusos jelölt, tehát jó.
    Az meg, hogy a vállalkozók érdekeit fogja képviselni a lakossággal szemben, evidens és kívánatos.
    A prioritásokkal tisztában kell lenni! A képviseleti demokrácia alapelve, hogy a lakosság a választott tisztségviselőkön keresztül gyakorolja a hatalmat.
    tehát a vállakozók sokkal jobban tudják mi kell a népnek, mint maga a nép.
    Gulyás úr és Nyitrai úr csak jót akar a városnak!
    Hajrá Gulyás, hajrá Nyitrai, hajrá Lombeczki,hajrá magyarok!

    VálaszTörlés
  6. Felelőst!május 25, 2014

    A fűtés-mutyit felül kell vizsgálni!
    Ki kell deríteni azt is, hogy Siposnak mi érdeke fűződik a "Pistáék" javaslatához!
    Gyanúsan nagyon jóban vannak, és el is szólta magát az ülésen.
    Kivizsgálni az összes mutyit, és FELELŐSt!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sipos már fideszes lett Tárkányban.Eladta magát meg a szocikat pedig mindig kihúztuk a sz@rból.

      Törlés
  7. Kész röhej!május 25, 2014

    Ezt a Gulyás-féle sumákolást tanítani kellene! Tóthné végre már leosztotta.
    Nincs javaslat, nincs konkrét leírás, csak sumákolás van. Így lehet megvezetni a képviselőket, meg a nézőket.
    Aztán mindenki hibál lesz, csak Laca nem.
    Már kívülről tudjuk: "ÉN nem, hanem a testület!"

    VálaszTörlés
  8. Gulyás dolgozik 1000-rel!
    Mindent megtesz azért, hogy egy fillér se maradjon. Mindent elkölteni, lenyúlni!
    Nehogy maradjon egy fillér is a Gulyás után létrejött önkormányzatnak. Mindent megtesz arért, hogy az új önkormányzat már az első évben csődbe vigye a várost.
    A céget (ami Maklárra telepedet végül) is azért marta el Abonyból, mert túl sok iparűzési adót fizettek volna, amiből az új önkormányzat fejleszthette volna a várost. Ezt ő nem engedhette.
    Mit neki pár száz munkahely?!
    Ez az ember rengeteg kárt okozott már és még mindig ezen dolgozik.
    TAKARODJON!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kerecsendi útmájus 26, 2014

      A MODINE-t nem bocsájtják meg Gulyásnak meg a bandájának!
      Wenczel, Gulyás, Sipos 500 munkahelyet fúrtak meg most is legalább.
      Egyetértek, takarodjanak ezek!

      Törlés
  9. Ha én utca volnék, mindig tiszta lennék...május 25, 2014

    Hogyha én párt lennék, nagyon megnézném, hogy kit jelölök polgármesternek.
    Sokféle prioritás lehetne, egy azonban egészen biztos: nem jelölnék olyan jelenlegi szervezeti elnököt, akinek első dolga volt a pénzügyek teljes körének saját kézbe vonása. Aki jelenleg is és az elmúlt években is úgy döntött a szervezet millióiról, hogy abba senkit nem vont be, abba senkinek nem engedett betekintést. Akinek a pénzügyi ténykedése legalábbis a törvényesség határait súrolja. Aki rendszeresen fiktív módon számolt el pénzügyi tételeket. Aki a szervezet közgyűlését elnöksége ideje alatt, a pénzügyi változásokat követően soha nem hívta össze.
    Ha én párt lennék, nagyon meggondolnám, hogy hírbe hozzam-e magam egy ilyen emberrel.
    Ha én párt lennék, nagyon aggódnék, nehogy akkor kerüljenek ki dokumentumok a pénzügyi visszaélésekről, amikor már ez az ember megkapta a pártlogót.
    Ha én párt lennék, nagyon vigyáznék arra, hogy pitiáner csalók ne tudjanak lejáratni.

    VálaszTörlés
  10. Én is láttam a tévében a kertbarátok pályázati vitáját.
    Figyeljétek meg, amikor Gulyás hosszabban beszél, minden egyes alkalommal Laminét emlegeti. Most is a "nagy elődre" hivatkozott, hogy mit kellene tennie, meg, hogy mihez van joga.
    Hát én röhögtem.
    Gulyás pont olyan, mint Móricka: mindenről Laminé jut eszébe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Laminé többet tett a városért mint Gulyás egész életében. Aki nem Laminéra szavaz ( már ha indul egyáltalán ) az ilyen tolvajbandát kap megint a nyakába..

      Törlés
    2. Gulyás olyan mint Móricka.
      Mindenről Laminé jut eszébe.
      Amúgy nem csoda, tele a nadrág mert jön a számonkérés.

      Törlés
  11. Igaz hogy a FIDESZ-t feloszlatták?
    Gondost meg kirúgták?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondost kirúgták. Ideje volt. Hogy lesz-e oszlatás, azt még nem tudni. Van ott néhány olyan ember...

      Törlés
  12. Azért kíváncsi vagyok, megint a JOBBIK győzött e nálunk mint tavasszal?

    VálaszTörlés
  13. Na már csak egy választás kell ősszel.Remélem hogy a Laminé a Bartosné a Kotán meg az Atkári indul mert Gulyás meg Wenczel mindent tönkretettek. Én rájuk szavazok mert ők nem loptak. Ezek meg takarodjanak.

    VálaszTörlés
  14. Nekem új amit leírtak itt. Úgy tudtam hogy a Kertbarátok a Gulyás emberei és együtt csinálják az ÖFE fesztivált. Nekem jó a Wencel discója meg a Balsaié is a Művházban.Amúgy meg nincs itt semmi el kell menni és elkerülni Abonyt. Ez egy posvány.

    VálaszTörlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  16. Kéretik a pártreklámokat mellőzni!

    VálaszTörlés
  17. Ez a testületi ülés rosszabb mint egy kabaré! Bár ezen is jókat röhögtem. Enyi hozzá nem értő, semmihez sem értő idiótát együtt ritkán lát az ember! A sunyi Sipos, a főfűtésszakértő főpénzügyér Wenczel, a "hintaajánló" Kádas, no meg a Fő! mérnök Balsai. Látszik, hogy Laci még szórná a pénzt, (hadd legyen jó emlék róla az emberekben) ezek meg semmit nem akarnak már, csak megúszni valahogy! Már késő Uraim! Ismerjük a mondást: b@..ni is meg szüznek maradni is, nem megy! Ezt Ti már elqurtátok! Nem kicsit!

    VálaszTörlés
  18. kívül állómájus 29, 2014

    Ezek tényleg hülyék? Simán betemették a földbe a félig kész uszodát, az ötvenmilliót, /remélem a következő Önkormányzat megteszi a szükséges lépéseket a számonkérésre/ most meg nem mernek megszavazni a gimnázium fűtés felujítására tíz milliót?

    VálaszTörlés
  19. Találós kérdés: Ki az a nagyarcú önormányzati képviselő, aki pénzért leszázalékoltatta magát és most 10-ed rendű vádlott?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő az öfe Mekk Elekje és ő lesz az öfe polgármesterjelöltje?

      Törlés
  20. Én úgy tudom, csak a főfűtsszakértő árpilla rokkant nyugdijas? Leszázalékoltatta magát? Ugyan kik voltak a közreműködő orvosok? Ha-ha-ha a kis hunczut! Mellesleg, habzo szájjal mocskol és csalóz másokat. Na e' mán döfi!

    VálaszTörlés
  21. A nagyszabású Füzes Fesztivál ugrott. Legalábbis a Laca által rá szánt pályázati milliók.
    Nem baj, majd fizetik a mi zsebünkből. Kampányolni csak kell az öfének!
    Pilla felveszi a hangosításért a vastag zsét, és esélyesebben indul a polgármesteri székért.
    Ami érdekes, az az, hogy ennyire összeugrottak a támogatóikkal. Most a saját bőrükön tapasztalták meg a Kertbarátok, hogy hogyan járatnak ezek le mindenkit, akinek nem tetszik a képe.
    Itt is igaz a régi bölcsesség, a Kertbarátok is elmondhatják: "Akinek ilyen barátai vannak, már nincs szüksége ellenségekre."

    VálaszTörlés

Komment: