2014. április 14., hétfő

Vágvölgyi B. : Lacifalva a Népszabadságban - avagy visszaköszön a 8-ak hitványsága...

Az nem igazán lehet vita tárgya, hogy a mi hazudós Lacánk és hitvány udvartartása tolvaj működését milyen jelzőkkel illetik a füzesabonyiak.  Az sem lehet különösebben kérdés , hogy az eltüntetett, elmutyizott több mint félmilliárdnak nyoma sem maradt , a város pusztul és lehangoló látványt nyújt.  Ha Maklár felé vesszük az irányt és látjuk a ZF épülő, majd 500 főnek munkát adó gyárát, az abonyiak keze ökölbe szorul . Köszönjük Laca, Pilla, köszönjük ÖFE, köszönjük, Balsai, Bíró, Kádas, , köszönjük nyolcak ! Városközpont helyett  a sivár Laca-valóság fogadja az idetévedőt. Egy megcsontosodott kriptobolsevik, egy képmutató hitvány kontár  műve mutatkozik meg az ide látogató előtt .  Ájtatos igénytelensége, hozzá nem értése és  hitványsága az elő benyomás.
De hogy látja mindezt egy átutazó, hogy látja mindezt Laca és Pilla liberális pajtása , a Népszabadság riportere Vágvölgyi B. András ?  ( Népszabadság, 2014. április 12. szombat ). 
Szerzőnkről  tudni kell, hogy kifinomult izlésű, igazi liberális demokrata, aki választékos modoráról és ehhez kapcsolódóan kitűnő és és magasztos erkölcsi érzékéről hírhedt.  Igen , ő az a nagyszerű zsurnaliszta, aki lenézve ránk, vidéki tuskókra, magasröptű véleményt tud formálni  - rólunk.  Igen ő az , aki kebelbarátjának tudhatja a tolvaj  Settenkedő Bakácsot, és igen ő az, aki a Magyar Narancsban  azt írta hogy "Orbán Viktor a politikai gecizmus oltárán a főalak". Igen, ilyen csodálatos stílusban, a modern és európai (Eropeer) újságírás követőjeként. Láthatjuk tehát hogy egy kitűnő, esztétikailag magasröptű entellektüel mond rólunk véleményt, a magyar újságírás igazi ethosza.  Illetve akaratlanul  a mi Lacánk városfejlesztéséről. 

Erről a nagyszerű zsurnalisztáról talán még annyit, hogy  riportja  egy nap utazásának  összefoglalója. Kitűnő barátunk ez alatt az egy nap alatt Füzesabonyban ( fél óra alatt )  megismerkedett a vasútállomás környékével, mélyreható és tartalmas következtetéseket vonva le. Mellesleg a nap folyamán Füzesabonyban egy, Egerben két , Tokajban egy ( két?) kocsmát  ( bocs vendéglátó helyet ) látogatott meg, lesüllyedt  tehát a magyar valóságba (vagy inkább az emelte magához).  Hiába no, az értelmiség, a magasan képzett bölcsész az szívja magába a kultúrát...

Emberünk, a magyar liberális ujságírás igazi mértékadó figurája ( Magyar Narancs, ÉS, mandiner.blog,  Népszabadság stb.  ), elmondása szerint először jár Füzesabonyban.  A kocsmából kijövet min akad meg a szeme ? Nem fogják eltalálni ! A Trianon emlékművön.  Igen, neki is, ahogy a 168 óra ( azóta felavanzsált) riporternőjének annó.  Igen, arra az esetre gondolok, amikor a lokálpatrióta, Laminé vezette önkormányzatot próbálta Gulyás, Sipos és Wenczel lejáratni, a sunyin megbúvó hitvány áruló Bíróval a háttérben.  Annak a cikknek a leggusztustalanabb része volt a fénykép, amire ráretusáltak egy kutyát, amint éppen lehuggyozza az emlékművet.  Lehet hogy Bíró ötlete volt ? 
Bíró hiába bújt el az ÖFE-vel  közös fénykép elől, a 168 órát elmarasztaló  bírósági tárgyaláson  kiderült, hogy ő volt az áruló.  
Nagyjából ebben a szellemben íródik Vágvölgyi cikke is. Mivel szerzőnknek nem erőssége a tények megismerése, az emlékműből és a közeli JOBBIK irodából azt a következtetést vonja le , hogy ez egy jobboldali kisváros . A padon ( bizonyára az emlékmű előtt és bizonyára megborzongva ) könyvet vesz elő "kortárs, radikális erdélyi író regénye, ja, de nem jobbradikális...". ( Ó , Istenem, mit is olvashatna mást ???) És már tudja, TUDJA hogy Füzesabonyban csak Wass Albertet olvasnak! Hogy is olvashatnának mást, hiszen "radikális erdélyi író" regénye nyilván meghaladja az itt élő buta tuskók szellemi színvonalát, ő ( Bocsánat : Ő ) , a szellemi orákulum a kocsma után ( csak egy kávé, 130 Ft,  no de műanyag széken !) a padon olvasgatna , de "pásztáz a tekintet" .   Ez a kifinomult  szellemi mérföldkő úgy csodálkozik rá az először látott Füzesabonyra mint borjú az új kapura. Bizonyára nem tudja, hogy a legutóbbi választáson az erdélyiek 97,5%-a nem a magafajtákra szavazott. Odáig már nem ér el belvárosi agyveleje, hogy feltegye magának a kérdést : miért is ?
Szegény nem tudja, mivel nem is érdekli, hogy bizony ez az igénytelen környék a mi tehetségtelen liberális és kriptobolsevik mutyibajnokunk és bandája miatt ilyen lehangoló. Nem tudja hogy az igényes belváros kialakítása miattuk és a 8 hitvány senkiházi miatt maradt el.  Azt sem tudja, hogy az általa leszólt Trianon - emlékmű  a füzesabonyi emberek  önkéntes adakozásából és munkájából épült meg, nem úgy mint a magafajták  önkormányzatoktól vagy az államtól kizsarolt  , semmitmondó, ám sok sok millióba kerülő , senkit sem érdeklő tákolmányai. Kebelbarátja a Settenkedő is a tolvajlást látta célravezetőnek, mint üldözött....
Vágvölgyinek a pénzen , a honoron kívül nincs istene, a magafajták nem ismernek sem nemzetet, sem embert.  Tévedhetetlen műítészként mond véleményt egy emlékműről, ami közadakozásból született és az emberek igénye hozta létre. Bántja a szemét a Korona allegóriája, zavarja a Trianon-i felirat, ő magasabb , művészibb értékekhez igazítja érzékeny lelkét. Gondolom a  Városligetben rozsdásodó Időkerék lelkes üdvözlője volt, mert az aztán az igazi. A művészet 100 millió fölött kezdődik.  De addig is legyen nyitva a kocsma, ez a fő. Tévedünk ha azt gondoljuk, hogy ő is  bakács?

De igazából, ami a környezetet , a városban idelátogatóként  szerzett első benyomását illeti, azt kell mondanunk, igaza van.  A Kontár  a retrót részesíti előnyben, ha minden lerohadt az az igazi. És ezért érzi a budapesti ingyenélő azt, hogy megjött Kelet-Magyarországra. És ez nála egyfajta szitokszó, a lenézés szinonímája.   És a lehangoló várost látva sajnos igaza van. 

Öfe-falva igénytelensége a tehetségtelen Laca igénytelenségét tükrözi.  És Vágvölgyi B. semmiben nem különbözik a hazudós , ájtatos Lacától, ugyan az a nagyképű lenézés, a felsőbbrendű kivagyiság árad mindkettőből.  Egy fajták. 
Nem a mi fajtánk !



21 megjegyzés:

  1. Azért az felháborító, amit a Vágvölgyi úr megenged magának!
    Most az lenne a korrekt, ha a polgármester és a testület elhatárolódna tőle egy nyílt levélben. Kíváncsi vagyok, hogy megteszik-e?
    Lesz-e olyan aki egyáltalán felveti a kérdést a következő ülésen!
    Lesz-e annyi vér a pucájában valamelyiknek?

    VálaszTörlés
  2. Hát szó, ami szó, ami Abonyt illeti, ami az abonyi öfés igénytelenséget illeti, sajna igaz, amit leírt ez az ember.
    Elég kiszállni a vonatból, és látszik a lepusztultság, a nemtörődömség, a nihil.
    Gulyás és az öfecsapata kétség kívül rajta hagyta a kézjegyét abonyon.
    Nem beszélve a Nyolcak Bandájáról: Balsai, Bíró, Sipos, Kádas, Gál, Eperjesi, Farkas, Miriszlai, akiknek az áldatlan ténykedése legalább 50 évvel vetette vissza Füzesabonyt a fejlődésben.
    És mindez miért?
    Ne költsék el a pénzt A VÁROSRA, mert akkor NEM MARAD NEKIK MIT LENYÚLNI!
    Láthatjuk jól, a 800 milliónak hűlt helye, és nem tudnak semmit felmutatni.
    Csak a kosz, az elhanyagoltság, az igénytelenség...

    VálaszTörlés
  3. Egy jóérzésű idegen egyszerűen továbbmegy Abonyból. Most azt beszélik, hogy Gulyásék 10 millió Ft-ot adnak a Kertbarátoknak.
    Viszont összevesztek ( a koncon) és Gulyás meg a Wenczel meggondolták magukat és minden szeszbarátnak elmondták a Kertbarátokat. Én nem tudom, de tízmilliókkal dobálóznak a város meg lepusztul és egy idegen ilyeneket ír mint ez a pesti tahó. Én is az gondolom,hogy elloptak tőlünk mindent, csak a haverok zsebét tömik ki. DE remélem el lesznek számoltatva, nem csak Gulyásék hanem a kertbarátok is, mert kíváncsi lennék, hogy hova megy a pénz. Mi is kértünk, de nem adtak egy fillért sem , azt mondták nincs pénz. A mutyitársaknak úgy látszik van.

    VálaszTörlés
  4. Én is adtam a Trianon emlékműre egy ezrest, és büszke vagyok rá ! Ez a pesti farok meg bekaphatja !

    VálaszTörlés
  5. Mi a baj az emlékművel?
    Magyar embernek ez fáj !

    VálaszTörlés
  6. Minek emlékezünk ilyen dolgokra? Kb annyi értelme van, mint a nemrég felavatott megszállás emlékműnek. Emlékeznek a szarra? Ez megér egy tapsot, igazán. Abony vállalhatatlan. Ha várok buszra, nem tudok beülni egy igényes helyre. Koszos, bűzös, személytelen. Nem a mellünket kell verni, hogy van egy fasza kis emlékmű, milyen szép, milyen magasztos dolgot örökít meg, hanem mondjuk ebből a pénzből vmi értelmesebbet is lehetett volna csinálni. Ez is egy vélemény...van aki egyet fog érteni, és van aki nem. Emberek, kapjatok a fejetekhez! Ennél JOBBak már nem is lehetnétek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában reakció nélkül hagyom a hozzászólásokat . Én leírtam amit leírtam. De álljunk meg egy pillanatra.
      Amiben tévedsz, az mindjárt az első mondatod ! A szimbólumok fontosak. Sőt, megkockáztatom, csak a szimbólumok a fontosak. Pont azok, akik le akarnak bennünket beszélni a szimbólumokról, ők használnak évezredes szimbólumokat. És ragaszkodnak hozzá, védik a saját szimbólumaikat. Gondold csak végig !
      Ha nincs szimbólum, miről a magukfajták egymásra ismernek, nincs nép, nincs közösség.
      "Abony vállalhatatlan" - írod. És könnyen mondjuk rá, hogy így van. De most költözzünk el? A gyerekeink költözzenek el, más országokba, más szimbólumok közé? Mert a sajátjukat valakik a saját országunkban gyalázzák és el akarják hitetni velünk hogy ez jó? No ne legyünk már hülyék !
      Az amerikai reggel felhúzz a háza előtt a zászlót és énekli a himnuszát. Milyen megható - mondják, ez igazi patriotizmus.
      Ha nálunk felteszel egy kokárdát , már fröcsögnek rád ! Jól van ez így ?
      Kellenek a szimbólumok, mert évezredes, nép, nemzet megtartó jelentőségük van ! Mindenhol, ahol ember él.
      Nézz körül és gondolkozz el ezen !
      Ez is egy vélemény.

      Törlés
    2. Kedves cipó!
      Hidd el, hogy fölösleges ennek a névtelennek a szimbólumokról magyarázni. Olyan ez, mintha a tyúkokat tanítanád a logaritmusra. Ö is pont annyit fog fel belőle.
      Nem kell ez neki. Megelégszik egy felessel meg egy karéj zsíros kenyérrel. Neki ennyi az élet. Nem baj, ő is Isten teremtménye. (Még ha tiltakozik is ez ellen:)))

      Törlés
  7. Örülök, hogy Cipó is a Népszabadságot olvasgatja! Amit az újságíró ittjártakor érzett és leírt az az ő véleménye. Sem a Nyolcakról, sem Gulyásról nem tud, ő a benyomásait írja le.
    Ha például beérünk Budapestre, nem érzünk különbséget Bukarest vagy Belgrád, sőt Isztambulhoz képest. Ha magadhoz térsz a Kiskunság közepén, akár azt is hihetnéd, hogy a Holdra kerültél. Az újságíró nem oknyomozást folytatott, a helyi viszonyokat nem ismeri, nem is érdekli, ő csak a benyomásait skiccelte le. Tehát sem Cipót, sem a Nyolcakat, sem a Hatokat, sem Gulyást nem akarta hírbe hozni. Ennyi. Nem kell nagydobra verni a semmit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit látott az Füzesabony belvárosa. A város központja . A benyomásai világosak. Azt pedig hogy kik a bűnösök, mi tudjuk.

      Törlés
  8. Felháborodottáprilis 18, 2014

    Hogy mert elmenni a TV-be Sipos, mint a baloldal képviselője? Hogy merte kritizálni Szalóczi Úr létrás kampányát, ami az országos médiában és az ATV-én is sikert aratott? Neki semmi köze a baloldalhoz. A baloldal füzesabonyi kampányában csak Puha Úr és Wenczel Úr és a kis Bánik Eduka vettek részt. Szalóczi Úr személyesen köszönte meg. Sipos meg Tárkányban bíztatta a könyvtárba látogatókat, hogy szavazzanak Zsolti bácsira mert olyan szép sárga a plakátja.A kertbarátok pályázatát állítólag a Sipos intézte, de a városnak kell a mi pénzünkből mindent fizetnie és majd egyszer valamikor talán visszakapnak belőle valamit. Járdák, meg utak és a telepi gyerekorvosi rendelő helyett ez az áruló Sipos inkább ezt támogatta. Csak a Gulyás és a Wenczel nem támogatta ezt az őrültséget.

    VálaszTörlés
  9. Mi van Kelet népe? Fáj az igazság? Az a baj tudod, hogy ennek az embernek (is) egy félóra alatt ez a benyomása a véleménye Füzesabonyról! És sajnos egyre több embernek, helyben is! Nekem is! Lehetne persze más is, lehetne jó benyomása. Persze! Ha lenne egy szép főutca, ha lenne egy szép , városias, rendezett belváros! De nem lett! Mert éppen a nyolc senkiházi ,abony ellenes, két-három másik mocsok külső biztatására megakadályozta! Ez meg az Én véleményem, tudod, Kelet népe?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még egyszer mondom, hogy az "olvasó" is értse:
      "Nem kell nagydobra verni a semmit."

      Törlés
  10. Láttam a TV-ben a három képviselőt a választásról beszélgetni! Mondhatom "nagy élmény" volt! Az jött át, hogy Tóthné viszonylag tárgyilagos volt, de a komonista, ÖFÉ-s sunyi Sipos, meg az ál FIDESZ-es kötvény és pénzügyi szakértő Bíró mellébeszélt, hazudozott, egyre-másra azt hajtogatták, hogy a JOBBIK jobban kampányolt.Nekem az a véleményem, hogy, idézem: MINDENKI AZT KAPJA AMIT MEGÉRDEMEL! Az a véleményem, hogy elég volt már Füzesabonyban is a Sipos féle ÖFE komonistákból, aki Mezőtárkányt "építí",Füzesabonyban meg felveszi a havi 220-230 ezret! és "le"építi Füzesabonyt! Elég volt a Bíró féle FIDESZ-esekből is, mára már rájött a füzesabonyi nép, hogy Füzesabonyban kik voltak az igazi FIDESZ-esek! A hazugsággal, mellébeszéléssel, semmittevéssel, a város leépítésével nem lehet választást nyerni! Azért sokat kell dolgozni fiuk, nagyon sokat! Hajrá JOBBIK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emberek!
      Megmondom az őszintét!
      Azért nyert a Fidesz megint 2/3-od, mert Bíró Imre nem volt országgyűlési képviselő, és nem akadályozta meg Orbán Viktort abban, hogy építse az országot.
      Ha a parlamentben ült volna, és mindent megtorpedózott volna (mint Abonyban az előző ciklusban), akkor most megnézhetnék magukat!

      Törlés
  11. old shatterhandáprilis 18, 2014

    Ugyan mit tudnának ezek építeni? Betemetni, azt igen! A tanuszodát! 50 milliót a földbe! Lassan ugyan, de fordul az időnek kereke!

    VálaszTörlés
  12. Jól mondod, Kelet népe. Nem rájuk célzott, de őket találta el. Azt a gulyási lepusztulást látta, amit ezek közösen hoztak össze.
    És igen. Talán ha olyan állapotban lennék, amiből észhez kell térni, akkor talán azt gondolnám, hogy a holdon vagyok. Vagy hogy a bilibe ér a kezem.

    VálaszTörlés
  13. tévénézőáprilis 21, 2014

    Nézem a tévét és csodálkozom. Mit keres Sipos úr a baloldal képviseletében? Ki ő most és hova tartozik? Amikor Herman feltűnt, akkor úgy látszott fideszes, ő is, meg Gulyás is. Amikor kapták a kormánytámogatásokat, hosszúra nőtt a nyelvük, aztán meg az újságjukban balra kampányoltak. Most akkor ő kicsoda?
    Hogy Bíró ki, azt tudjuk. Ő szimplán csak egy hólyag. Mindegy milyen mázat öntenek rá, ő attól csak egy hólyag marad.
    Tóthnénak gratulálok: Egyedül ő dolgozott a pártjáért. Ez igazán tiszteletre méltó. És úgy tűnt, hogy egyedül ő tudta, hogy mit beszél.

    VálaszTörlés
  14. Azt Mondta Bíró a tévében:
    Gulyás most rengeteg pénzt kapott a kormánytól, mégsem tudott fejlődni a város.
    Laminé meg nem kapott, sőt ellenszélben dolgozott. Mégis fejlődött a város.
    Következtetés: Abonyban nem a kormányzat színe számít, hanem a polgármester személye.
    na ezt jegyezzétek meg, barátocskáim!

    VálaszTörlés
  15. Érdekes volt a parlamenti választásokat megvitató vitaműsor. Sipos Attila szervilizmusával, ide nyalok-oda nyalok taktikájával megadta a műsor alaphangulatát. Az első percekben nem is értettem, hogy most ő a jobbik fizetett bérszónoka, vagy egyáltalán milyen szerepzavarba került ez a szegény fiú. Bíró szereplése kettes alá. Ennyire gyenge a Fidesz abonyban, hogy még jóval az önk. választások előtt lefekszik a Jobbik előtt? Szégyen! Noémi számomra mindig is egy felfuvalkodott kis libuska lesz. Hiába hogy a választás eredménye azt bizonyítja, hogy a Jobbik a legnépszerűbb párt Fabonyban, de Noémi mint a a párt egyik vezér arca számomra nem szimpi. Gőgös, nagyképű... nem akarok több jelzőt írni mer hát csak egy hölgyről van szó...Most ne mondjátok nekem, hogy milyen kedves, meg barátságos..Az abonyi palettán politikai értelemben Laminé ugye egy meghatározó politikus volt. Róla is elég sok rosszat mondtak, de számomra Ő valahogy sokkal közvetlenebbnek tűnt, mint ez a zöldbáróné! Tudjátok, ez a baj a Jobbikkal, hogy elhasznált emberekre épít. Évek óta mindig ugyanazok az emberek!

    VálaszTörlés
  16. Akasztják a hóhértáprilis 26, 2014

    Jót röhögtem a nagypofájú öfefan nagy monológján a legutóbbi önkormányzati ülésen. Rosszul esik a bértollnoknak, hogy most neki is beszóltak. Azok után, hogy szóban és írásban ő már sokaknak beszólt. Nem elég, hogy Gulyás járdát épített neki, még a nagy száját is jártatnia kell...

    VálaszTörlés

Komment: