2014. február 4., kedd

Állami Számvevőszék vizsgálata Ájtatos gazdálkodásáról

Ha meghallgatjuk Ájtatos és Pilla  nagyhangú nyilatkozatait, azt hihetnénk, hogy minden rendben van.  Mivel  az élet már sokszor bebizonyította, hogy ez a korrupt banda  gátlástalan hazudozó, ezért mindig fenntartásokkal kezeljük ezeket a nagyhangú hőbörgéseket. Tudjuk, hogy a "szakember" Laca  egy korrupt, végtelenül cinikus és tehetségtelen  valaki, Árpilla meg egy szóf@só  ,  hozzá nem értő karrierista.  A hazugságokra a Fürkésző mindig felhívta a figyelmet és kértünk mindenkit, hogy ellenőrizzék le az itt elmondottakat.  Mi is tévedhetünk, de  az élet minket igazolt. Lássuk hát, hogy az elfogultsággal nem vádolható Állami Számvevőszék milyen megállapításokat tett korrupci Laci tehetségtelen regnálásáról:

Mindjárt mellbevágó a Szávevőszéki jelentés nyitó mondata az I. Összegzés fejezetnél : " Füzesabony Város Önkormányzatának pénzügyi egyensúlya az ellenőrzött időszakban rövidtávon nem volt biztosított. A működési költségvetés egyenlege a 2013. év I. félévben bevezetett új feladatellátási és finanszírozási rendszerben 53,3 millió Ft hiányt mutatott."  Hoppá.   Ez a mi Lacánk odafigyelő, gondos gazdálkodása .... Amikor a Fürkésző a város vagyonának feléléséről, elherdálásáról beszél, az itt nyomon követhető és az ÁSZ is megerősíti.... De nézzük tovább.
"Az ellenőrzött időszakban összességében 74,6 millió Ft működési hiány keletkezett."  Ó a mi gondos Lacánk, ez a "közigazgatási szakember".... A hozzáértés  mintaképe.

Folyamatosan emelkednek a szállítói tartozások, tehát annak ellenére  a Laca-banda hiánya, hogy nem fizet a beszállítóknak, így folyamatosan adósítja el a várost.
Az ÁSZ megállapítja, hogy a Kormány adósságrendezési  tevékenysége ellenére a mi Lacánk  tovább növelte a város adósságát, bár a kötvény terhei már elhárultak, a pazarlás, a pénz szétszórása folytatódik.

Az ász megállapítja, hogy a szállítói tartozások 94,8%-a (!!!) lejárt tartozás, a tehetségtelen hazudozó Ájtatos tehát egy eladósodott várost hagy "örökségül" - de hát ennyi ami a   "közigazgatási szakember"  -től várható.

Az ÁSZ kiemeli, hogy kockázatos  az önkormányzati kezességvállalás a gazdasági társaságoknak , kiváltképpen úgy, hogy a FÜV Kft a haveri  vezetés ellenére is folyamatosan veszteséges, pedig nyomják bele a pénzt keményen. Könnyebb onnan eltüntetni...

Sok érdekes megállapítást tartalmaz még az ÁSZ jelentése, de talán az utolsó mondat a legjellemzőbb  a mi Lacánk totális csődjére: " a döntések kockázatának felmérését" a törvényi előírások ellenére sem végezték el.  Miért is nem ? Tudjuk hogy miért ! Az ad hoc, hozott döntések a "zsebre" menő előkészítések után  Ájtatost nem érdekelte és nem  érdekli a város jövője, az itt élők sorsa. Ez a gátlástalan cinikus hazudozó , a semmittevés és elherdálás, a mutyi bajnoka .  Nem érdekli semmi, csak a pénz, csak a mutyi.

A részletes jelentés itt olvasható:  http://www.asz.hu/jelentes/14023/jelentes-az-onkormanyzatok-penzugyi-gazdalkodasi-helyzete-ertekelesenek-es-gazdalkodasa-szabalyossaganak-2013-evben-indulo-ellenorzeserol-fuzesabony/14023j000.pdf

Én ugyan nem szavaztam rájuk...



10 megjegyzés:

  1. Döbbenetes, hogy ez a korrupt szélhámos szórja a város pénzét, adósságot csinál mindannyiunknak. Az unokáink is nyöghetik. Az ÁSZ ellenőrzés nem azért van, hogy számon kérjék az ilyen semmirekellőket?
    Hiszen konkrétan azt írják, hogy törvénytelenül herdálja el a város vagyonát!
    Számonkérést!
    Feleljen az ilyen a cselekedeteiért!
    Nem maradhatunk örökké következmények nélküli ország!
    De arra azért volt esze, hogy Laminét feljelentgesse!
    Rajta a sor! És tisztázza ő is magát!
    Ha a testülete nem lenne cinkos, akkor ők tennének most feljelentést. Eljött az ellenzék ideje - ha van ilyen egyáltalán...
    Hol van a nagypofájú Bíró?
    Neki is dagad a zsebe? Azért kussol ilyen nagyon?
    Vagy a másik botrányhős, a Balsai?
    Az Elherdáló zsebében lapítanak?
    Szégyellhetik a pofájukat!

    VálaszTörlés
  2. Pedig Herman kitömte őket az ÖNHIKI-vel!
    Bolsevikből nem lesz szalonna.

    VálaszTörlés
  3. Nem hitgyülisfebruár 05, 2014

    Jó az Isten, megsegíti a jókat! Jön a jobbik! A 3/3-asok ideje lejárt! Hernyók, bornyúk és egyéb állatok, vége!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, jöm a Jobbik.
      De konkrétan ki?
      Országos politikusokat ismerek, de helyit egyet se!

      Kitették már a Gulyás fotóját a Jobbik iroda falára?
      Mert 4 évvel ezelőtt ott volt!

      Vagy lehet, hogy tényleg új szelek fújnak a régi popókból?

      Törlés
    2. Láttunk már karón varnyútfebruár 06, 2014

      Hogy mi járt le azt nem tudom, de azt igen, hogy a radikális K. Géza már szervezi a legújabb Jobbikos csapatot.
      Ilyen karakán ellenzéki gyerekekből, mint balsai,meg kádas.
      Lényeg, hogy elismerjék, gulyás itt a főnök. Aztán radikálisan bólogathatnak neki.
      Hajrá fiúk!
      Az abonyi "Nagy átverés shaw" újabb műsorszáma következik!

      Törlés
  4. telepi szavazófebruár 05, 2014

    Kedves Füzesabonyiak! Ugye nem ezt akartátok?

    VálaszTörlés
  5. Van aki csodálkozik azon, hogy államigazgatási szakember Laci, meg főfűtésszakértő, főpénzügyes árpilla 60-80 milliós hiánnyal gazdálkodik? Lassan elfogy a korábbi Önkormányzat által otthagyott 800 millió is a felvett haverok és ÖFÉ-sek fizetésére, kitömésére. Három és fél év alatt semmi nem épült, fejlődött abonyban. Egy méter járdát nem ujitottak fel! Betemettek viszont 50 milliót a földbe! Már közel 60 milliót költöttek a volt MHSZ épület felujitására! /kb 8 millió helyett!/ Megvesznek semmirevaló romos épületeket! Lehet, hogy ezek "felujitásából" is lehet majd nagy pénzeket lenyulni? Mondjatok le! .... De legalább a tiszteletdijatokról! Lenne annak a pénznek sokkal jobb helye is! Csak mondom, ha valaki nem tudná, a 9 fő esetében ez a városnak évente 12-13 millió forint! /Még oszt egyforintos polgármester!/

    VálaszTörlés
  6. És hova lett az a bizonyos 15 millió?

    VálaszTörlés
  7. Elszármazottfebruár 06, 2014

    Én abonyi vagyok, de elkerültem 18 éve. Az előző önkormányzat idejében voltam otthon, egy péntek esti szabadtéri bulin.
    Nagyon jó volt otthon lenni. Jó hangulat, zene, régi ismerősök, nosztalgia.
    Aztán most a napokban megint hazavetődtem.
    Rá se lehet ismerni Abonyra. Piszkos, lepusztult, szomorú.
    Hallom, hogy nincs munkahely, de a városvezetés nem ezért, hanem inkább ez ellen dolgozik.
    Szegénység van, és nincs segítség. Hallom, hogy a polgármester minősíthetetlen hangnemben beszél a szegényekkel. (Örá már nem kell szavazni, bármit megengedhet magának, mert nyugdíjas.)
    Az előző ciklusban épült a város.
    Most csak pusztul.
    Én tényleg nem értem az abonyiakat.
    Gulyást 3 ciklusra 13 évre választották meg. És soha nem csinált semmit, csak kárt okozott.
    Azon gondolkodtam, hogy mi lelettett volna Abonyból, ha Laminéék kaptak volna 13 évet a valódi munkára.
    Ma nem lenne abonyi munkanélküli, épülne, szépülne gyarapodna a város. És jó hangulat lenne. Mert most csak szomorú, elkeseredett, becsapott emberrel lehet találkozni.
    Ja, bocs, találkoztam egy elégedett emberrel is: őt ezen a blogon (is) Árpillának nevezik, és szereti az új munkáját, elégedett a jövedelmével.
    Rajta kívül tud még valaki ilyet?

    VálaszTörlés
  8. Szombaton szombaton lesz a paktumkoalíciós sportbál!
    Együtt mulat Sipos és Gulyás Nyitraival, Bíró és Gondos Wenczellel és Valyonnal.
    Természetesen civilek lesznek a városért, sőt mi több: egyenesen kertbarátok!
    A díjakat Gulyás, Sipos és Nyitrai adja át. Nagy lesz az egyetértés és Nagy Csaba lesz a közös nevező.
    A jó hangulatról Dj Grékó gondoskodik.
    Kedves Füzesabonyiak! Ugye ezt akartátok?

    VálaszTörlés

Komment: