2014. január 22., szerda

Az ember elgondolkodik...

Hallgatva a híreket , nézve a Laci TV-t az ember elgondolkodik. Nem volt még elég a tolvajlásból ?
Ájtatos és az ő Szanchója, a mi Árpillánk , karöltve Sipossal  mást sem szajkóznak, minthogy a kötvényből még megmaradt ( értsd: el nem mutyizott) pénzt gyorsan, de azonnal el kell költeni, nehogy maradjon.
Ha valaki arra gondol, hogy értelmes projektekre, a város fejlesztésére, a befektetők számára vonzóvá tételére, netalán a fiatalokat megtartó  beruházásokra akarnak költeni, tévednek. Nem kicsit, nagyon.

 Ötletbörze van,   minél magasabb összegű agyament ötlete van valakinek,annál jpbb, mindegy, csak a pénz el legyen költve ! Miért is ?
Ezt is megmagyarázza hazugságipar, ezt is a szemünkbe hazudja a mi Lacánk vagy a mi Pillánk.  El kell tüntetni, mert elveszik ! Kik ? Hát ők ! Elveszik bizony, ezért mindegy mire, csak költsük el ! Ez a duma megy már  kezdetektől.  Az, hogy indulnak az új Eu-s projektek, hogy ezt a pénzt ( már amit el nem öféztek...) meg lehetne tízszerezni ha pályázati önrészként használnák fel - nem számít. El KELL költeni, hiszen azon van a haszon, úgy telik a zseb 10% Laca és bandája zsebe.  Sietni kell, a paktum még él, már az új polgármester is megvan, az új testületet is lepaktumozták.  De biztos ami biztos, mert mi van ha visszajön Laminé? Vagy más , aki van olyan naív, hogy a várost építi. Aki megmutatja, hogy ha nem lopnak, akkor bizony építeni lehet !  

Szóval megy  a duma, elveszik a pénzt ha gyorsan nem herdálják el.   Kik ? Hát Ők !  Elveszik a mi Lacánktól, és akkor oda a korrupci. Ezt meg nem hagyhatja a banda!

És a birkák bólogatnak, a négy éve olyan harcos igazi fideszes bíró a még igazibb jobbikos kádas és a legigazibb jobbikos balsai meg bégetve bólogat, hiszen " nekik is fütyül a rigó".  Laca belebambul a képünkbe a NyaliTv-ből és ájtatosan belebégeti hogy "nincsenek itt pártok, csak civil szervezetek, abból is csak az öfe".  A százalék-társak bólogatnak, Kádas kicsit igazít a nyelvén, Bíró a keresztcsonttól visszafordulva helyesel, Balsai sunyin széttárja a kezét és megtapogatja a zsebét. Így van ez,  Laca már megint kimondta a tutit. Csak mi vagyunk itt, igazi szoc-jobb-szdsz-öfe banda, csak mi tudjuk.  Elmutyizni....

A birka banda, aki issza Laca szavát és bedől a hazugságainak , bólogat. Lelkesen.  Szemükön tályog,  maguk sem hiszik hoyg át vannak verve. Mert miért is vennék el " Ök" a város pénzét ? Egyáltalán ki venné el ?És miért ?  A hazug Ájtatos ordas hazugságait   még mindig el tudja leplezni a  bamba tekintet, a málé rácsodálkozás ?  Ez a képmutató havi majd egy milliót visz haza , röhögve, közben még több kell, még g több. Közben a város  lerohad, térdig vízben gázolunk eső után, járhatatlanok az utak és egyáltalán  az egész város le van rohadva.

És Laca  folyamatosan belehazudik a képünkbe,  a bandájával.  Van még aki hisz neki ?

Az ember elgondolkodik.

Én ugyan nem szavaztam rájuk....

19 megjegyzés:

  1. kis térségijanuár 23, 2014

    Azt modja Wencel:Azért vásároltak épületeket, hogy legyen helység különböző szervezetek részére! Pl. Kistérségi Önkormányzat! Az meg mi öfene?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Konkrétan sóhivatal, bővebben egy újabb ordas hazugság.
      Azt is mondhatták volna, hogy "csak azért, hogy legyen".
      Korrektebb és tisztességesebb válasz lett volna.

      Törlés
  2. 70 !! millió a kertbarátoknak, szinpadra és szinpad technikára, igaz ebböl 10-10 misi a polgárőröknek meg a TV-nek. Akkor 50 milla a kertbarátoknak?? Mi van?? Hova?? Kinek??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondja már meg valaki, hogy mikor dobálják ezeket a milliókat kifele a tanács ablakain.
      Én is odamennék, hogy valami kevés az én ölembe is hulljon
      Megáll az ész, ha ez igaz.
      Minek a kertbarátoknak színpad? Ott termelik az uborkát?
      Vagy bemutató kapálást rendeznek szombat esténként, hogy megtanulja a paraszt, melyik végét kell megfogni a kapanyélnek?
      Nyaligátorékat még csak-csak értem, választás lesz, de mondja már meg valaki, hogy mi ebben a jó Abonynak és az abonyiaknak?

      Törlés
  3. matematikusjanuár 23, 2014

    A telepi gyermekorvosi rendelő felujítására valóban sokalljuk az 50 milliót, ezért ugy döntöttünk, hogy csak egyharmadát ujítjuk fel 33 millióért!! mondta árpilla! Na mármost! A 33 az 50-nek közel kétharmada! Akkor a további kétharmadát az épületnek 66 millióért fogják felújítani???? Mert akkor ez összesen 99 millió! Az meg ugye duplája az 50-nek! Enyit fűtésszakértő árpilla pénzügyi hozzáértéséről. Lopnak, hazudnak, és hülyének néznek! Persze, akit lehet!

    VálaszTörlés
  4. Illetékes Elvtársjanuár 23, 2014

    Kikérjük magunknak azt a sunyi feltételezést, hogy Árpilla főfűtés szerelő úr ne tudna számolni!
    Igenis tud!
    Ő a Pénzügyi Bizottság csaknem örökös elnöke. Ebben a ciklusban meg Városvisszafejlesztési elnök is!
    Na kérem!
    Megmondta Ájtatos, hogy költeni kell a pénzeket nagy erőkkel! Hát költjük. Úgy döntött Árpilla, hogy arra a semmire se való hitvány épületre nem költenek 50 milliót.
    66 milliót költenek rá!
    Igaz ugyan, hogy kb. 7db, azaz hét db családi házat vehetnének ezen az áron, mégpedig jó állapotút, de azt nem akarják, mert félő, hogy akkor esetleg nőne a város vagyona. Ezt pedig minden áron el kell kerülni.
    Az orvosi rendelőnek meg nincs alapja, ezért 4-5 év múlva megint lehet rá 50-60 milliót költeni.
    Ez ám az igazi buli!
    Csak az a cél, hogy ne legyen semmi látszata a 800 milliónak.
    Nyugodjanak meg hát a kedélyek, a főnökség utolsó leheletünkig költi a pénzünket. Az utolsó fillérig!

    VálaszTörlés
  5. Sokat olvastam mostanában arról, hogy mi minden van a génjeinkben bekódolva.
    A géneken nemcsak bizonyos betegségek, vagy erre való hajlam van bekódolva, de a tanulási képességek, vagy az is, hogy meddig élhetünk.
    Lehet, hogy van olyan gén is, ami a hazugságért felel?
    Lehet, hogy Ájtatos nem is tehet róla hogy mindig hazudik? Lehet, hogy a génjeiben van bekódolva az igazmondási képtelenség?
    Esetleg még az is lehet, hogy ezeknek a hazugság géneknek szaga van? És mondjuk ezért találnak egymásra a hazugok? Ezért vonzza egymást bíró, balsai meg árpilla?
    Komoly kihívások elé állítja a XXI század a tudósokat.
    Mi egyenlőre az eredményeket látjuk - Megtalálja zsák a foltját - az okok felkutatása meg a tudósokra marad.

    VálaszTörlés
  6. De ki szavazta meg a tanuszoda betemetését? Ki adott a betemetésre utasítást? Arra bizony nehéz évek várnak!

    VálaszTörlés
  7. ... meg a sok idiótának kell a fizu akik a hivatalban "dolgoznak"...
    Jobban mondva haveroknak akiknek a zsebét tömni kell...
    A mi befizetett adó forintunkból dajdajoznak és a képünkbe röhögnek, mert hat diplomával meg térdig érő nyelvvel azt hiszik kiskirályok, közben meg egy vilanykörtét nem tudnak kicserélni.
    Laminé idejében is dajdajoztunk: A FELÚJÍTOTT SZABADSÁG ÚTON!!!!!
    ...szaladgálnak az egyik irodából a másikba egy darab papírral a kezükben és a nap végén azt állítják mennyit dolgoznak "éhbérért"
    Fele ennyi ember sem dolgozna a hivatalban ha nem lenne haverkodás!!!

    VálaszTörlés
  8. 16. osztályosjanuár 24, 2014

    A Magyar Kultúra Napja kapcsán, az abonyi történésekkel kapcsolatban, egy kedvenc versem jutott eszembe. Idézet: .....vigyázzatok, és imádkozzatok! Valahol, fönt a magas égben mozdulnak már lassan a csillagok......jól gondolja meg ki mit cselekszik. Likasszák már az égben fönt a rostát, s a csillagok tengelyét olajozzák szorgalmas angyalok. És lészen csillagfordulás megint és miként hírdeti a biblia, megméretik az embernek fia!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerik ezt a verset a hivatalban is.
      Van is nagy sürgés-forgás, helyezkedés!
      A nyelvek keresik az új helyet.

      Törlés
  9. Csak az igazatjanuár 28, 2014

    A hivatalban rend van és nyugalom, mindenki teszi a dolgát.Itt a lelkiismeretek tiszták. A választások szóba sem kerülnek. Ne álmodjon arról senki, hogy ez változni fog .Amilyen a hivatal vezetése, olyan a légkör.K.Csaba és L-né idején mindenki idegbeteg volt. Ahhoz képest ez Kánaán.

    VálaszTörlés
  10. jólértesültjanuár 28, 2014

    Csak az igazat, csak az igazat!

    VálaszTörlés
  11. Kánaán van a hivatalban?
    Hát persze.
    Mit is nyilatkozott a felelős vezetőnk a múltkorában?
    20 milliós többlet bérkifizetés?
    Ki kapja azt a rengeteg pénzt? A hivatalban?
    20 millióból lehet Kánaán!!!

    VálaszTörlés
  12. Engem most leginkább az érdekel, hogy engedik-e a kormánynak kifizetni a svájci frank kötvényt, vagy mindent elkövetnek ezért, hogy adóssággal kezdjen a következő önkormányzat.
    Valami miatt én az utóbbira tippelek.

    VálaszTörlés
  13. Tegnap, mikor olvastam a Heves Megyei Hírlap internetes oldalát majdnem dobtam egy hátast!
    Micsoda, miket hazudnak ezek itt össze a MI POLGÁRMESTERÜNKRŐL, Gulyás Laciról?
    Aljas rágalmak, úri huncutság amit ez az ÁSZ vagy mi irkál össze vissza.
    Hiszi a piszi mert nem lett volna benne a TV-be, nem csináltak volna riportot a Heti Krónikában. Azok a kutya tévések mindenről beszámolnak még a hóseprésről is, ezt nem hallgatták volna el.
    Én csak azt tudom, hogy a Gulyás meg a Wenczel no meg a Sipos jó emberek, éjt nappallá téve dolgoznak a városért, egyszóval a javunkat akarják.
    Vagy igaz lehet az, hogy az önkormányzat pénzügyi egyensúlya az ellenőrzött időszakban rövid távon nem volt biztosított. A működési költségvetés egyenlege a 2013. év I. félévben bevezetett új feladatellátási és finanszírozási rendszerben 53,3 milliós hiányt mutatott? Vagy, hogy a jövőben pénzügyi szolgáltatás igénybevétele esetén a MI POLGÁRMESTERÜNK biztosítsa, hogy a közbeszerzési eljárásról szóló törvényben foglalt előírásokat maradéktalanul tartsák be.
    Miért eddig nem tartották be? Én nem hiszem, mert a MI POLGÁRMESTERÜNK 2 millió forint ÁFÁ-t fizet ki a kertbarátok helyetta város pénzéből, a kötvényből, csak azért, hogy nekünk kertbarátoknak legyen színpadunk és tudjunk majd az ÖFE-nek kampányolni ősszel.
    A somogyi túrista kerbarátaink is kaptak 50000 forintot és el is utaztak vonattal Abádszalókra , egy kis üdülésre.Miért ne,hisz megérdemlik.
    Bátorítjuk a testület józan ÖFE többségét, ne hallgassanak holmi, szedett-vedett ÁSZ-ra, ne hagyják magukat eltéríteni a fő célkitűzéstől.
    Mert a MI ALPOLGÁRMESTERÜNK már 4 éve megmondta, itt a lét a tét, ki költi el a kötvény maradék 800 millióját.
    Nos, már csak 510 millió maradt, de azt költse el az ÖFE és Gulyás Laci az utolsó fillérig!!
    Kit érdekes mit mond Domokos László és az ÁSZ, vagy mi a franc.

    VálaszTörlés
  14. Nem szúrnál be erről a cikkről egy linket?
    Nem találtam a HEOL-on.
    Köszi!

    VálaszTörlés
  15. Ezek tényleg a javunkat akarják!
    De nem adjuk!

    VálaszTörlés
  16. Büvészinasfebruár 03, 2014

    A 810 millióból már csak 510 millió van?
    Hová lett a 290 millió?
    Tényleg lenyúlták nyomtalanul?
    Laminéék 200 millióból mennyi mindent csináltak!
    Ezek meg, mint Rodolfó, csak eltüntették a rengeteg pénzt?
    'Csak a kezemet figyeljék!'

    VálaszTörlés

Komment: